Säännöt

I Yleistä

1§ Nimi ja kotipaikka

Yhdistyksen nimi on Teknillinen Hamppukerho ja kotipaikka Espoo. Yhdistyksestä voidaan käyttää epävirallista englanninkielistä nimeä Technical Hemp Club sekä epävirallisia lyhennyksiä THk ja THC. Näissä säännöissä yhdistyksestä käytetään nimitystä kerho.

2§ Kerhon tarkoitus

Kerhon tarkoituksena on yhdistää globaalista hampputeollisuudesta ja sen tuotteista kiinnostuneita opiskelijoita, tarjota avoin keskusteluympäristö sekä edistää hampun ja sen käyttötarkoitusten tuntemusta Aalto-yliopiston piirissä. Kerho tukee jäsentensä kiinnostusta botaniikkaa, hampputeollisuutta ja muuta biotuoteteollisuutta kohtaan, sekä pyrkii luomaan yhteyksiä alan teollisuuteen ja muihin vastaavanlaisiin yhdistyksiin.

3§ Kerhon toiminta

Tarkoituksensa toteuttamiseksi kerho voi toteuttaa illanviettoja, ekskursioita ja opintopiirejä, kerätä ja välittää tietoa hampusta sekä tehdä yhteistyötä muiden yhdistysten kanssa.

II Jäsenet ja maksut

4§ Jäsenet

Jäseneksi voidaan hyväksyä hampputeollisuudesta kiinnostunut henkilö. Jäseneksi haluavan tulee ilmoittaa asiasta hallitukselle, joka hyväksyy jäsenet. Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan, josta myöhemmin näissä säännöissä käytetään lyhennettä AYY,jäsen voidaan hyväksyä aaltojäseneksi, muut siemenjäseneksi. Lähtökohtaisesti vain aaltojäsenillä on äänioikeus kerhon kokouksissa. Hallitus voi kokouksessaan myöntää pysyvän äänioikeuden ansioituneelle siemenjäsenelle, jolloin voidaan puhua taimijäsenyydestä. Tästä tehdään merkintä asiasta päättävän hallituksen kokouksen pöytäkirjaan sekä jäsenluetteloon.

5§ Jäsenluettelo

Kerhon on pidettävä kaikista jäsenistään jäsenluetteloa. Luettelosta on käytävä ilmi vähintään jäsenen täydellinen nimi, kotipaikka ja AYY:n jäsenyys. Jäsen on velvollinen ilmoittamaan kerholle nimensä, kotipaikkansa ja AYY:n jäsenyytensä, sekä näihinkohdistuvista muutoksista.

6§ Jäsenmaksut

Jäseniltä voidaan periä jäsenmaksu kerran vuodessa. Hallitus voi katsoa eronneeksi jäsenet jotka ovat laiminlyöneet kahden peräkkäisen jäsenmaksunsa eräpäivän. Vain viimeisimmän jäsenmaksunsa maksaneilla jäsenillä on äänioikeus kerhon kokouksessa.

7§ Jäsenen erottaminen

Hallitus voi erottaa jäsenen, joka ei täytä jäsenyysehtoja tai on aiheuttanut vahinkoa kerholle tai muille jäsenille. Erotettavalla on oikeus tulla kuulluksi ennen päätöstä paitsi milloin erottamisen syynä on jäsenmaksun maksamatta jättäminen.

III Kokoukset

8§ Kerhon kokoukset

Kerhon kokoukset kutsutaan koolle vähintään seitsemän (7) päivää ennen kokousta julkaisemalla kutsu kerhon sähköpostilistalla.

9§ Vuosikokous

Vuosikokous on pidettävä maalis-huhtikuussa. Kokouksessa on käsiteltävä ainakin:
(1) Kokouksen avaus
(2) Kokouksen järjestäytyminen
(3) Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
(4) Kokouksen työjärjestys
(5) Tilinpäätöksen, toimintakertomuksenja toiminnantarkastajien lausunnon esittely
(6) Tilinpäätöksen vahvistaminen
(7) Päätetään vastuuvapauden myöntämisestä vastuuvelvollisille
(8) Toimintasuunnitelman ja talousarvion hyväksyminen
(9) Päätetään jäsenmaksujen suuruus ja eräpäivä
(10) Muut kokouskutsussa mainitut asiat
(11) Kokouksen päättäminen

10§ Vaalikokous

Vaalikokous on pidettävämarras-joulukuussa. Kokouksessa on käsiteltävä ainakin:
(1) Kokouksen avaus
(2) Kokouksen järjestäytyminen
(3) Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
(4) Kokouksen työjärjestys
(5) Kerhon puheenjohtajan ja muiden hallituksen jäsenten valinta seuraavalle toimintakaudelle
(6) Yhden tai kahden toiminnantarkastajan ja varatoiminnantarkastajan valinta seuraavalle toimintakaudelle
(7) Muut kokouskutsussa mainitut asiat
(8) Kokouksen päättäminen

11§ Ylimääräiset kokoukset

Ylimääräinen kokous pidetään, kun kerhon kokous niin päättää tai kun hallitus katsoo siihen olevan aihetta tai kun vähintään kymmenesosa (1/10) äänioikeutetuista jäsenistä sitä erikseen ilmoitettua asiaa varten kirjallisesti hallitukselta pyytää. Kokous on pidettävä kolmenkymmenen (30) päivän kuluessa pyynnön jättämisestä.

IV Hallitus

12§ Hallitus

Kerhon asioita hoitaa vaalikokouksessa valittu hallitus, jonka toimikausi on kalenterivuosi. Hallitukseen kuuluu 3-10 jäsentä, puheenjohtaja mukaan lukien. Vähintään kaksi kolmasosaa (2/3) hallituksen jäsenistä on oltava kerhon äänioikeutettuja jäseniä. Hallitus voi valita keskuudestaan varapuheenjohtajan hoitamaan puheenjohtajan tehtäviä, kun tämä on estynyt tai esteellinen.

13§ Hallituksen tehtävät

Hallituksen tehtäviin kuuluu:
(1) Huolellisesti hoitaa kerhon asioita
(2) Edustaa kerhoa
(3) Laatia ehdotus kerhon toimintasuunnitelmaksi ja talousarvioksi
(4) Hyväksyä kerhon toimintakertomus ja tilinpäätös
(5) Valmistella kerhon kokouksissa esille tulevat asiat ja toimeenpanna niissä tehdyt päätökset
(6) Hoitaa kerhon taloutta ja omaisuutta
(7) Päättää jäseneksi hyväksymisestä ja siemenjäsenten äänioikeudesta
(8) Kutsua koolle kerhon kokoukset

14§ Hallituksen kokoukset

Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta, kun he katsovat siihen olevan aihetta tai kun vähintään puolet hallituksen jäsenistä sitä vaatii. Hallitus on päätösvaltainen, kun läsnä on vähintään puolet hallituksen jäsenistä, kuitenkin vähintään kolme henkilöä, mukaan luettuna puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja. Hallituksessa asiat ratkaistaan yksinkertaisella äänten enemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan mielipide, vaaleissa kuitenkin arpa.

15§ Kerhon nimenkirjoittaminen

Kerhon nimen kirjoittaa puheenjohtaja tai muu hallituksen osoittama henkilö yhdessä toisen hallituksen jäsenen kanssa.

V Talous

16§ Toimi-ja tilikausi

Kerhon toimi-ja tilikausi on kalenterivuosi.

17§ Toiminnantarkastajat

Kerhon toimintaa valvovat toiminnantarkastajat. Hallituksen on toimitettava tilinpäätös, toimintakertomus, kokouspöytäkirjat sekä kaikki muu tarpeellinen kerhon toimintaan liittyvä aineisto toiminnantarkastajille viimeistään neljä (4) viikkoa ennen vuosikokousta. Kaikki asiakirjat on annettava tarkastettavaksi muulloinkin pyydettäessä. Toiminnantarkastajien tulee antaa hallitukselle kirjallinen, kerhon vuosikokoukselle osoitettu lausunto toimittamastaan kerhon talouden ja hallinnon tarkastuksesta viimeistään kaksi (2) viikkoa ennen vuosikokousta.

VI Muuta

18§ Sääntöjen muuttaminen

Näiden sääntöjen muuttamisesta päätetään kahdessa (2) peräkkäisessä kerhon kokouksessa, joiden väli on vähintään neljätoista (14) vuorokauttaja enintään kolme (3) kuukautta. Muutosesitys on mainittava kokouskutsussa. Muutosesitys on tehtävä kirjallisena ja sen voi tehdä hallitus tai 1/10 kerhon äänioikeutetuista jäsenistä. Muutosehdotus on käsiteltävä yhdistyksen seuraavassa kokouksessa. Päätökseen vaaditaan molemmissa kokouksissa vähintään ¾ enemmistö annetuista äänistä.

19§ Kerhon purkautuminen

Kerhon purkamisesta päätetään kahdessa (2) peräkkäisessä kerhon kokouksessa, joiden väli on vähintään neljätoista (14) vuorokautta ja enintään kolme (3) kuukautta. Päätökseen vaaditaan molemmissa kokouksissa vähintään ¾ enemmistö annetuista äänistä. Purkautumisehdotus on mainittava kokouskutsussa. Kerhon purkautuessa tai tullessa lakkautetuksi sen varat siirtyvät Puunjalostajakilta ry:lle näiden sääntöjen 2 § mukaiseen tarkoitukseen tai tämän ollessa mahdotonta AYY:n toiminnan tukemiseen.